Traprenovatie

Op deze pagina leggen wij meer uit over onze specialiteit traprenovatie

Traprenovatie

Heeft u een verouderde trap in uw woning? Laat uw trap dan renoveren door dé Trapstylist. Wij renoveren uw trap op een hoogwaardige manier en zijn van alle markten thuis. We maken gebruik van de beste materialen. Trappen maken of renoveren wij met diverse grondstoffen. Denk hierbij aan PVC, tapijt of houtbewerking. Door jarenlange ervaring met deze technieken en grondstoffen weten wij waar we over praten.

Traprenovatie kan noodzakelijk zijn als uw trap flink is verouderd. Een verouderde trap heeft mogelijk problemen. Als uw trap steeds meer begint te piepen of kraken is het tijd voor een nieuwe. Elke trap is maatwerk en heeft zijn eigen afmetingen. Bij de trapstylist weten we dat maar al te goed. Het is verstandig om bij een verouderde trap een expert in te schakelen. Uw trap laten renoveren kan gemakkelijk en snel bij de trapstylist.nl.

Wat komt er kijken bij traprenovatie?

Bij een traprenovatie krijgt uw verouderde trap weer een hele nieuwe look. Die nieuwe look wordt aangebracht door treden over verouderde treden te plaatsen. Hiervoor gebruiken wij verschillende materialen die door erkende leveranciers worden aangeleverd. De trap hoeft niet per se verouderd te zijn. Nieuwbouwtrappen die in grondverf worden opgeleverd kunnen ook een renovatie gebruiken. Denk hierbij aan geluidsdempende maatregelen zoals tapijt. Het kan ook zo zijn dat u liever PVC of een andere houtsoort of -kleur wilt. Dat doen wij ook voor u.

Soorten trapbekleding

Trapbekleding is een heel belangrijk onderdeel bij het renoveren van een trap. Het bepaalt namelijk hoe uw trap er uit ziet, of het matcht met de rest van uw huis of hoe uw trap klinkt. Trappen met tapijt als bekleding zijn bijvoorbeeld heel erg geluiddempend, PVC geeft een strakkere look aan uw trap en hout zorgt juist meer voor de klassieke look. Samen met u willen we kijken welke bekleding er bij uw huis past. Geen trap is namelijk hetzelfde, geen huis is hetzelfde. Dat vraagt maatwerk van ons.

Hoe gaan wij te werk?

Voor een houten traprenovatie maken wij eerst van uw trap een mal, waarmee we het materiaal op voorhand op maat kunnen maken. Het is tevens mogelijk om houten overzet traptreden op locatie op maat te maken. In beide situaties wordt de trap volledig op maat gemaakt en wordt deze gemonteerd over de huidige traptreden. U kunt bij een houten traprenovatie kiezen voor een afwerking naar keuze, die bijvoorbeeld aansluit bij de huidige vloer. Er is keuze uit diverse kleuren olie en de traptreden lakken behoort ook tot de mogelijkheden.

Een PVC traprenovatie maken wij volledig aan huis op maat. Zoals op de foto te zien is doen wij dit door de trede volledig op te meten met een speciaal stuk gereedschap. Als de maat gemeten is wordt het PVC op maat gesneden en gemonteerd. Aan de voorkant van de trap (de trapneus) wordt een aluminium strip geschroefd waar een strook PVC in gemonteerd wordt.

Voor een trapstoffering of een traploper is het afhankelijk van de wensen wat er precies voor werkzaamheden uitgevoerd worden. Er zijn namelijk veel verschillende mogelijkheden. Zo kunt u onder andere kiezen voor wel of geen ondervloer onder het tapijt. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de stootborden mee te stofferen of zelfs de zijkanten van de trap. Ook hiervoor geldt dat de trappen op de hand gestoffeerd worden en hiervoor allerlei mogelijkheden zijn.

We gaan altijd secuur en nauwkeurig te werk. We gaan altijd uit van uw wensen.

Lees hier meer over traprenovatie

Geïnteresseerd?

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek!

Visgraat

Licht eiken

Anti-slip

trap laten renoveren

Maatwerk PVC

trap laten renoveren

Handgemaakt